Pups

 

 

Wij fokken af en toe een nest Beagles. Wij proberen zo gezond mogelijk te fokken met oog op karakter, welzijn en schoonheid. In de ogen van de wet is een hond net als een koelkast (een goed), echter in onze ogen is een hond een levend wezen. Een wezen dat dus gebreken kan vertonen en net als een mens ziek kan worden. Ondanks dat wij onze uiterste best doen om te fokken met gezonde ouderdieren en voorouders, kan er helaas altijd wat gebeuren. Het is ook de taak van de nieuwe eigenaar om zich in het ras en de gebreken van de rassen te verdiepen. En de risico's bij het opvoeden te verkleinen door aanbevelingen op te volgen die wij doen in het belang van ons ras.
 
Het fokken is voor ons een hobby en wij trachten hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Yvon heeft vele cursussen gevolgd en examens gedaan om zo serieus mogelijk met deze hobby bezig te zijn. In 2010 heeft zij haar diploma HKB behaald. Zij is ook actief binnen diverse takken van sport en binnen diverse verenigingen die zijn aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

Pups die hier worden geboren, worden in huiselijke kring opgevoed. Ze zullen worden geënt en onderzocht door een dierenarts, een Europees dierenpaspoort meekrijgen en een compleet puppypakket. Ze zullen ook zijn ingeschreven in het NHSB en een erkend FCI stamboom meekrijgen. Voor de Beagles is in Nederland alleen het testen op MLS, IGS en Lafora verplicht. Wij zijn echter van mening dat enkele andere ziektes ook ernstig zijn en testen onze honden hierop. Op hun individuele pagina’s kunt u hun gezondheidsdetails bekijken.
 
Wij zijn aangesloten bij de rasvereniging in Nederland en fokken volgens de gedragsregels en het fokreglement van Beagleclub Nederland. Wij fokken ook volgens de eisen van de Raad van Beheer. Daarnaast werken wij met een koopovereenkomst. Ook hebben beide ouderdieren een DNA profiel. De ouderdieren voldoen dus allemaal aan de voorwaarden van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de eisen van de betreffende rasvereniging. Wij fokken alleen met ouderdieren die de strenge eisen hebben doorstaan. Gezondheid en karakter staan bij ons voorop, maar hierbij verliezen wij de schoonheid niet uit het oog. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het zoeken van de juiste combinaties, en gaan daarbij niet over één nacht ijs. Ik besteed veel tijd aan het uitzoeken van bloedlijnen om zo te zien welke reu het beste bij een teef past. Er wordt niet alleen gekeken naar de juiste combinaties voor wat betreft bloedlijnen, maar ook naar het behouden van het juiste rastype en karakter.

Onze honden worden uiteraard minstens 1x per jaar gecontroleerd door een dierenarts en ze zijn geënt. Vlak voor een dekking wordt de moederhond nog aan een extra controle onderworpen.

Heeft u interesse in een pup uit onze kennel, dan kunt u contact opnemen met ons. We wijzen u er wel op dat de Beagle niet het makkelijkste ras is. We verwachten van u, als aankomende pupkoper, dat u meer informatie vraagt en zoekt over dit mooie ras.